SEGÍTŐ BESZÉLGETÉS, MASSZÁZS, ALTERNATÍV KEZELÉS - A TELJES EGÉSZSÉGÉRT

CSALÁDÁLLÍTÁS - TALPMASSZÁZS - TESTMASSZÁZS - KINESIO-tape - ÉLETVEZETÉSI TANÁCSADÁS - SEGÍTŐ BESZÉLGETÉS - KAPCSOLATTEREMTŐ GYÓGYÍTÁS

STRESSZOLDÓ VEZETETT MEDITÁCIÓ

images_3.jpg

A stressz önmagában nem rossz, hanem szükséges alkotórésze az emberi működésnek. A stressznek köszönhetően vagyunk képesek veszélyhelyzet esetén - jelképesen szólva - elfutni vagy visszaütni. "Üss vagy fuss" - szokták mondani, és épp a stressz hormonok jelenléte tesz képessé bennünket arra, hogy vagy így - vagy úgy, de elkerüljük a veszélyt. Mai rohanó világunkban azonban a stressz állandóan jelenlévő tényezője lett életünknek, s a tartósan és erősen jelenlévő stressz fokozott testi, lelki, szellemi megterhelést okoz, ami később életünk minden területét képes megmérgezni, lelki-szellemi és szervi betegségeket okozni.  A vezetett meditáció - akár testmasszázzsal kombinálva - nagyszerű lehetőség és módszer a stressz oldására, kezelésére.

Bejelentkezés: +36-20-314-2009

 th_3.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=TQywyxrZxp0 - Gyógyító zene

Fa meditáció

Ülj kényelmesen, lazulj el. Lábaid legyenek egymás mellett. Szabadulj meg mindattól, ami eddig foglalkoztatott. Egészen tudatosan nyílj meg az előtted álló tapasztalatoknak. Tudatosan tartsd becsukva a szemedet. Minden fontos dolog a belső lelki szemeid előtt fog lejátszódni. A külső dolgok egyre inkább háttérbe kezdenek húzódni. Szemeid alaposan kipihenik magukat, míg te egyre mélyebben ellazulsz. Kezd el tudatosan közel engedni magadhoz a háttérben szóló zene hangjait. Ha akarod, a belégzéssel befogadhatod ezeket a hangokat, amelyek egyre mélyebbre jutnak el benned, úgy, hogy lassan átjárják egész testedet és eljutnak mindenhová, ahová csak akarod. A zene rezgései tovább visznek, tovább és mélyebbre és általuk juthatsz saját középpontodba - a centrumodba - képeid és színeid birodalmába. A rezgések és a hangok maguktól szétáradnak és magukkal sodornak téged. Te pedig egyre mélyebbre jutsz, egyre távolabb. Engedd, hogy a szavak és a gondolatok elvigyenek oda, ahol szívesen fogadnak és elfogadnak téged. A legmélyebb ellazulásra gondolhatsz, amire most lehetőséged van. Hagyd, hogy megtörténjenek veled a dolgok.

Ellazulsz. Nyugalom kezd szétáradni benned. Egyre mélyebbre jutsz, egyre biztosabban haladsz előre a belső képek és történések belső világába, ahol minden magától történik. Olyan lágyan és gyöngéden sodródsz ebben a belső világban, hogy alig veszed észre, amikor a zene hangjai átölelnek téged és úgy ringatnak, hogy teljes harmóniában tudsz ellazulni. Egy motorcsónak képe jelenik meg lelki szemeid előtt. A hajó hátulján ülsz, és látod, hogy a felkavart vízzel együtt mögötted maradnak a felesleges témák, elsüllyednek a habokban, miközben a csónakkal lélegzetelálló gyorsasággal haladsz az utadon előre. Már el is érkeztél arra a területre, ahol az ellazulást testileg is érzékeled. Megérkeztél önmagadba. Elérkeztél arra a szintre, ahol belső képeid és képzeleted könnyedén előjönnek. Lelki szemeid előtt, fantáziádból előbújik egy táj. Ez a varázslatos táj, ami egyre jobban kibontakozik előtted, olyan mint egy nagy kert, ahol minden olyan közel van hozzád, hogy meg is érintheted. Különösen élénken el tudod képzelni az itt lévő összes növényt, a legnagyobb fától kezdve a legkisebb virágig. Most pedig menj be ebbe a szép színes kertbe, érezd meg a légkörét, a virágok illatát. Érezd a kert friss, energiával teli légkörét, érezd a levegőt a bőrödön, érezd a friss illatot, ami szinte beburkol és valamit közöl erről a paradicsomi környezetről.
Végtelen nyugalmat, harmóniát, békét érzel ebben a kertben. Jó itt lenni.
Minden lépésnél érzed a lábad alatt a talajt. Feletted a tágas égbolt, mely a kék minden árnyalatát magára öltötte. Nézed, ahogy a felhők átalakulnak az égen, és különböző alakzatokká változnak.
Hagyj magadnak egy kis időt és meglátod, hogy ebben az édeni kertben, ebben a különleges légkörben egészen könnyen lehet kapcsolatot teremteni a növényekkel. Közel mehetsz hozzájuk, anélkül, hogy megérintenéd őket, és átélhetnéd azt, amit ők éreznek. Egészen különös összekötöttség érzés alakul ki benned velük kapcsolatban, ami kellemes, biztonságot adó.

Miközben lassan közelítesz egy különleges fához, ami egymagában áll a kertben, olyan érzésed van, mintha húzna magához. Most már olyan közel van hozzád, hogy megérintheted és érezheted kezeddel a kérgét. Ez a fa egy kicsit emberszerű lesz számodra. Hátaddal a fa törzséhez dőlsz, összekapcsolódsz vele és megnézed a kertet az ő szemszögéből. Lassan az az érzésed támad, mintha a fa kemény kérge valahogy puha és áttetsző lenne. Mielőtt észrevennéd, elkezdesz a hátaddal besüppedni a fa törzsébe… A gerinced egybeolvad a fa törzsével, ami kellemes érzést nyújt számodra. Könnyedén, lassan változol át fává. Érzed a gerincedben a fa erejét, hatalmas törzsét, amely szilárd és egy kicsit, nagyon kicsit még hajlékony is. Miközben a törzsed egyre inkább eggyé válik a fa törzsével, érzed a lábaid elkezdenek lefelé nőni, gyökeret eresztenek és beleolvadnak a fa gyökereibe. Érzed a föld mélységét és védettségét. Most jössz rá, hogy milyen erős gyökerek kötnek össze a Földdel, milyen szerepet játszik a vele való kapcsolatod a mindennapi életedben, miközben egyre inkább fává változol. Érzed, ahogy karjaid is átalakulnak ágakká, fejed pedig lombkoronává. Ujjaidból ágak és falevelek nőnek, miközben egyre nagyobb összetartozást érzel vele kapcsolatban. Egyre világosabbá válik e hatalmas lény elevensége. Te pedig azt veszed észre, hogy egyre jobban részt veszel az életébe. Érzed, hogy a fa is érzékel téged, hiszen belé költöztél. A maga módján reagál a világra, ami egészen más, mint amit te megszoktál. Minden e hatalmas törzs és a stabil gyökérzet nyugalmából kiindulva történik. A törzse olyan, mint egy szilárd torony, de élő és érző. Te pedig általa érzed azt, hogy milyen erős lett egyszerre a gerinced, milyen könnyű egyenesen tartani. Hogyan boldogulsz vele az élet viharaiban?
Hajlamos vagy-e meghajolni, vagy dacolva mindennel, még a legnagyobb erőszakkal szemben is egyenes maradsz és ellenállsz?
Érezd a gyökereid állapotát, azt hogy hogyan van lehorgonyozva az életben. Mennyi tartást biztosít neked ez az alap és mennyire érzed magad gyökereid által védve….
Menj fel tudatoddal a fa koronájába, és érezd meg, hogy mennyire valósította meg önmagát ez a fa a koronájában.?.... Mennyire tekinted a fejedet koronának, és mennyire valósítottad meg álmaidat és vágyaidat?

Ismét térj vissza a fa lényéhez, akivel most éppen egy vagy, és érezd, mit üzen neked ez a fa: egyszerűen nyílj meg a lényének, hallgatózz befelé. Figyelj a fa belső hangjára, arra, hogy mit mond neked most az első felbukkanó gondolatban.
Majd lassan oldódj el a fától ugyanúgy, ahogyan eggyé olvadtál vele. Érezd, ahogy kezeidből visszahúzódnak z ágak, és újra kezekké váltak. Fejedet old ki a koronából. Lassan lépj ki a fa törzséből úgy, hogy szépen, lassan eloldod tőle a hátad. És most újra szabadon tudsz mozogni. Érzed, milyen jó ez a szabadság.

.

.

.

Most pedig a szabadság érzésével magadban lassan térj vissza a szobába, ahol most vagy.

Érezd a testedet, lassan mozgasd meg a lábadat, a kezedet, és ha készen állsz, nyisd ki a szemedet.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 9
Tegnapi: 24
Heti: 196
Havi: 930
Össz.: 67 872

Látogatottság növelés
Oldal: Stresszoldó meditáció
SEGÍTŐ BESZÉLGETÉS, MASSZÁZS, ALTERNATÍV KEZELÉS - A TELJES EGÉSZSÉGÉRT - © 2008 - 2018 - testi-lelkimasszazs.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: tóth gabi debrecen családállítás - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »